Naleśniki z serem i syropem klonowym

W niedzielę postanowiliśmy zaszaleć z węglowodanami i cukrem i zrobiliśmy tytułowe naleśniki z serem i syropem klonowym!

Naleśniki z serem i syropem klonowym


  • Naleśniki - odmiana tradycyjna - składająca się z mąki pszennej, mleka, jajek, odrobiny oleju i szczypty soli. 
  • Serek - zwykły serek naturalny o bardzo przyzwoitym składzie. Do serka dodałem odrobinę cynamonu dla smaku.

Wyszło pyszne i niezdrowe!  Naturalny serek z dodatkiem cynamonu pięknie komponował się ze słodkim syropem klonowym. Poza tym było dużo, słodko i trochę tłusto. Połączenie węglowodanów z tłuszczem, że o białej mące typ 650 chyba, już nie wspomnę! Dietetycy już mogą załamywać ręce ;)

Nie jemy tak jednak codziennie, a tylko od wielkiego dzwonu. Poza tym dość intensywnie ćwiczymy i raz na jakiś czas takie małe szaleństwo się należy! Matylda jak to przeczyta, to pewnie powie, że sam przed sobą się tłumaczę, bo mam problem, gdy zjem coś słodkiego i muszę to jakoś zracjonalizować (nie, nie mam takiego problemu, no, może trochę...). Dobra, już zracjonalizowałem. Teraz fotki:

Naleśniki z serem i syropem klonowymNaleśniki z serem i syropem klonowym

Naleśniki z serem i syropem klonowym


  • Podziel się:

To też może Cię zainteresować

0 komentarze